Börja meditera

Visst har vi alla hört att meditation är bra, men många är fortfarande osäkra på hur man kommer igång. Människor har olika slags anledningar till varöfr man vill börja med just meditation som exempelvis lära känna sig själv, bli lugnare eller minska på stressen. Vilka aneldningar du än må ha så följer nedan en lite guide på hur du kommer igång. Nedan följer en kort guide.

Hitta ett lugnt område i ditt hem. När du just har börjat är det viktigt att rensa miljö på distraherande saker. Stäng av TV och radio, stäng alla fönster så att man slipper höra ljudet från gatan  fönster mot gatan och dörren till bullriga rumskamrater. Om du delar ditt hem med rumskamrater eller familjemedlemmar , kan du finna det svårt att hitta en lugn plats där du kan fokusera på meditation. Ett doftljus , en bukett blommor eller rökelse kan vara bra för att förbättra din meditation upplevelse. Släck ner alla ljus för att finna koncentrationen. Sätt dig ner på golvet på ett mjukt underlag och sträck på ryggen. Sträck ut dina ben så att du sitter så bekvämt som möjligt. Det allra viktigaste är att din rygg är rak. Börja med att fokusera på din andning och börja din meditation. Nedan följer en video med tydligare bilder.

https://www.youtube.com/watch?v=etmeQdhgfcc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>